Zapomnij o bólu, są kilkakrotnie lepsze niż chemia. Zioła, które przywracają chrząstkę wnikając w stawy.

Pomaga w leczeniu raka żołądka i wątroby, a także w walce z anemią. Używa się go również w dolegliwościach takich jak stany zapalne węzłów chłonnych czy zapalenia stawów. Według słów znanej zielarki największą moc mają korzenie roślin zebrane wczesną wiosną. Można je również wykopać jesienią. Potem należy je dokładnie umyć i zasuszyć.

Elena podaje przepis na prawidłowo zaparzone korzenie. Zasuszone korzenie należy posiekać. Następnie odmierzyć jedną łyżkę i zalać ją dwiema łyżkami wrzącej wody. Gotować powstałą mieszankę przez 10 minut, a następnie odstawić na 2 godziny. Przed wypiciem należy przecedzić wywar i spożywać po ½ łyżki 3 razy dziennie na ok. 15 minut przed posiłkiem.

Taki wywar możesz przygotować oddzielnie z korzeni  każdego z ziół – mniszka lekarskiego, łopianu czy trawy pszenicznej (pić oddzielnie co tydzień) albo wymieszać je w równych proporcjach.

Według Eleny taka kuracja powinna trwać co najmniej miesiąc. Po około 5-dniowej przerwie można rozpocząć kurację od nowa. W przypadku ostrych zapaleń i uciążliwych dolegliwość wywary z korzeni należy pić przynajmniej przez 3-5 miesięcy.

Czytaj dalej

Kopiuj
error: Content is protected !!