Przepisy kulinarne Zapiekane brokuły z dodatkiem pieczarek- to połącznie smakuje wyśmienicie. Last updated paź 1, 2024 866 Przepis poniżej na zapiekane brokuły z dodatkiem pieczarek możesz podawać jako dodatek do dania głównego lub jeść je samodzielnie. Sposób przygotowania jest banalnie prosty. Nie potrzebujesz dużo czasu, ani nie pobrudzisz dużej ilości naczyń. LISTA SKŁADNIKÓW: Jaja- 5 sztuk Mąka Brokuł- 500 gram Pieczarki- 100 gram Mleko- ½ szklanki Masło/olej WYKONANIE: 1.Przez 7 minut gotuj w osolonej wodzie brokuły. Postaraj się , aby ich nie rozgotować. Po ugotowaniu odcedź je , a potem ostudź. 2. Masłem lub olejem wysmaruj naczynie żaroodporne i przenieś do niego ostudzone brokuły i pokrojone pieczarki w plastry. 3. Do miseczki wbij jajka, dolej mleko i wsyp mąkę oraz dopraw do smaku pieprzem, sola i ulubionymi ziołami. 4. Przygotowaną mieszanką polej warzywa. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach. Życzę smacznego! Kopiuj