Wybór banana ma wpływ na Twoje zdrowie. Chodzi o kolor.

Brązowy z czarnymi plamami

Nie prezentuje się najbardziej apetycznie. Może użyjesz go do smoothie lub innego jadalnego formatu tuż przed ich całkowitym rozkładem. Kiedy banany są brązowe, są w większości cukrem.
Są one jednak gęsto skoncentrowane na dużą ilość przeciwutleniaczy. Brązowe banany są również lekkostrawne i pomocne dla osób cierpiących na tego typu problemy.

 

Bez względu na to, która dojrzałość bananów jest Twoją ulubioną, mają wspólną cechę:

 

  1. Zawierają tryptofan, który pomaga zwalczać stres, lęk i depresję, pomagając w wytwarzaniu serotoniny.
  2. Zawierają bogatą w tłuszcze cholinę, która wspomaga odchudzanie.
  3. Wyposażone są w magnez i potas, wspomagające zdrowie kości i mięśnie.
  4. Obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie krwi, przyczyniając się do zdrowego serca.
  5. Pomagają zwalczyć anemię, dzięki zawartości żelaza.
  6. Zwiększają energię i moc mózgu poprzez zwiększenie ilości glukozy

 

A który etap dojrzałości banana jest Twoim ulubionym?

Czytaj dalej

Kopiuj
error: Content is protected !!