Rybka w kremowym sosie – Przygotowana w ten sposób wprost rozpływa się w ustach. Koniecznie musisz spróbować
37
W Święta, nie może zabraknąć na stole ryb, więc w moim domu podczas wigilii wybór zawsze jest bardzo duży. Proste i szybkie w przygotowaniu danie rybne, które wprost rozpływa się w ustach, zachwyci wszystkich bez wyjątku. Obok niego nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
400 g fileta ulubionej ryby
Jajko
80 g twardego żółtego sera
100 ml śmietany kremówki
1 łyżeczka musztardy
Sól
PRZYGOTOWANIE:
1. W naczyniu żaroodpornym, poukładaj pokrojonego na mniejsze kawałki fileta z ryby i posyp lekko solą.
2. Teraz przygotuj kremowy sos: W misce, ubij jajka ze śmietana i musztardą. Następnie dodaj starty na tarce o drobnych oczkach ser i wymieszaj.
3. Rybę w naczyniu, zalej przygotowanym sosem i wygładź szpatułką na całej powierzchni.
4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 20-25 minut. Gotowe!
Po tym czasie, zostaw rybę w nagrzanym piekarniku jeszcze przez 5-7 minut. Potem, podziel na porcje i czekaj na pochwały. Smacznego!