Masz mało czasu na przygotowanie, a potrzebujesz szybkiej w wykonaniu sałatki to dobrze trafiłeś. Przepis.
779
4 ugotowane na twardo jajka;
400 g kapusty;
3 łyżki śmietany lub jogurtu;
1-2 łyżeczki musztardy;
koperek i kolendra;
2 łyżki oliwy z oliwek;
sól i pieprz.
Przygotowanie:
Tak jak w przypadku pierwszej sałatki – myjemy wszystkie produkty. Wszystkie składniki pokrój na drobno w kostkę lub w paski. Kapustę zetrzyj na tarce. Żółtka pozostaw i dodaj do nich musztardę, śmietanę/jogurt, oliwę i przyprawy. Zrobi się z tego pyszny sos. Dodaj go do warzyw i wszystko dokładnie wymieszaj.
To szybkie i proste sałatki. Możesz je zmodyfikować tak aby były dla Ciebie idealne. Składniki można dodać wedle swoich upodobań. Najlepsze sałatki tworzą się z tak zwanych resztek z lodówki. Aby nic się nie zmarnowało można śmiało łączyć i kombinować w smakach – na sałatkę na pewno znajdą się chętni.