Rozpływają się w ustach. Te bułeczki serowe błyskawicznie znikają z talerza.
818
Gdy ciasto będzie już gotowe, wyjmij je i podziel na 20 równych części. Z każdej uformuj kulkę.
Weź ser żółty i pokrój go w średniej wielkości kostkę. W środek każdej bułeczki wsadź kostkę sera.
Przygotuj blachę do pieczenia, wyłóż ją papierem, a następnie ułóż na niej uformowane bułeczki. Przykryj blachę folią spożywczą i odstaw na jakieś 20 minut.
Żółtko, które wcześniej odłożyłaś, roztrzep i posmaruj nim powierzchnię bułeczek. Włącz piekarnik, a następnie nagrzej go do 220 stopni.
Włóż blachę z bułeczkami i piecz około 20 minut.
Twoje bułeczki będą gotowe. Taka przystawka smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Życzę smacznego!