Rozgrzewające, pyszne danie jednogarnkowe nie tylko na chłodne dni. Garnek Karpacki.
Kopiuj
Jednym z takich pomysłów na szybki obiad jest tzw. garnek karpacki. Jego bogactwo smaków z pewnością skusi wielbicieli wyrazistych, swojskich dań,
Obierz i umyj ziemniaki. Pokrój je w kostkę, a następnie podsmaż w głębokim garnku lub woku na oliwie. Cebulę obierz i pokrój w cienkie talarki. Mięso pokrój w kostkę jak do gulaszu.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o średniej grubości oczek. Do ziemniaków, cebuli i mięsa dorzuć: starte marchewki, pieczarki, odcedzoną czerwoną fasolę.
W tym czasie do przecieru pomidorowego dodaj wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
W osobnym garnku podgrzej (ale nie doprowadzaj do wrzenia) około 2 litrów wody z liściem laurowym, zielem angielskim, posiekaną natką pietruszki i szczyptą pieprzu. Dolej koncentrat pomidorowy, całość wymieszaj.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.