Pyszne schabowe- przygotowane kotlety zachwycają wszystkich swoim wspaniałym smakiem. Zawsze szybko znikają z talerzy.
605
Każdy z nas uwielbia zajadać się kotletami schabowymi. W moim domu przygotowuje je w niesamowicie prosty, a zarazem szybki sposób i zawsze dzięki temu szybko znikają z talerzy. Przygotowane kotlety są bardzo soczyste, a do tego rozpływają się w ustach. Koniecznie musisz skorzystać z tego przepisu , a gwarantuje że Twoja rodzina będzie prosiła o dokładkę!
LISTA SKŁADNIKÓW:
Jajka
Mięso wieprzowe schabowe
Bułka tarta
Lekkie piwo
Mąka
Mleka
Do smażenia smalec
PRZYGOTOWANIE:
1. Na samym początku dokładnie umyj ,po czym osusz za pomocą ręcznika papierowego pokrojone mięso schabowe, następnie każdy kawałek przypraw solą oraz pierzem i rozbij za pomocą tłuczka. Tak rozbite kawałki mięsa włóż do miski, po czym całość zalej mlekiem, tak aby wszystkie kotlety były zanurzone. Pozostaw miskę z mięsem na około 60 minut.
2. W między czasie do głębokich talerzy wsyp osobno mąkę, osobno bułkę tartą, a w trzecim talerzu rozbij jajko z dodatkiem piwa.
3. Obtoczenie kotletów zacznij od mąki, następnie w jajku , a potem bułce tartej.
4. Tak przygotowane smaż na patelni z rozgrzanym smalcem przez kilka minut po obu stronach na złoty kolor. Życzę smacznego!