Połączenie mięsa mielonego, żółtego sera i boczku brzmi ciekawie, i jest.
610
Wielu ludzi uważa boczek za wyznacznik świetnego smaku oraz nieodstępny składnik kuchni. Przedstawiamy nietypowy przepis który może rozbudzić wiele kubków smakowych oraz podbiję każdą imprezę! Składniki przewodnie to mięso mielone, boczek, żółty ser oraz sos barbecue.
Poniższy film zrealizują nawet początkujący nowicjusze, którzy w kuchni nie zdziałali jeszcze za wiele, lecz małymi kroczkami do przodu. Poniżej znajdą również Państwo przepis który dokładnie rozpisaliśmy. Jeśli podejmiecie się wyzwania koniecznie dajcie znać w komentarzu jak wyszło oraz jak smakuje!
Składniki:
12 plasterków boczku
500g mielonej wołowiny
2 kawałki sera ementaler
Przyprawa do grilla
Sos barbecue
Prażona cebulka
Pokruszone nachos
Przygotowanie:
1. Na macie do przyrządzania sushi rozkładamy 6 plastrów boczku jeden obok drugiego.
2. Mielone mięso doprawiamy przyprawą do grilla (można również użyć pieprzu wedle uznania) i całość mieszamy.
3. Nakładamy cienką warstwę doprawionego już mięsa mielonego na boczek.
4. Wycinamy szeroki pasek sera ementaler i kładziemy na początku.
5. Całość zwijamy do końca tak, aby powstała rolada.
6. Przygotowane już rolady grillujemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni.