Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/zdrowienapoziomie.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/michal/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/michal/domains/gotujzpasja.pl/public_html/wp-config.php on line 114
Odkąd ją jem nie choruję – Pasta czosnkowa na kanapki – zdrowa i pyszna – naturalny antybiotyk. – Gotujzpasja.pl – Przepisy kulinarne

Odkąd ją jem nie choruję – Pasta czosnkowa na kanapki – zdrowa i pyszna – naturalny antybiotyk.

W naszym klimacie zimą często możemy odczuć brak świeżych warzyw i owoców.

Dobrym sposobem, aby uniknąć nudy w kuchni w tym okresie jest przygotowanie jak największej ilości przetworów w porze letniej. Dziś pokażę wam przepis na aromatyczną pastę z czosnku na zimę, która urozmaici niejedno danie, a jednocześnie jest świetna na zimową porę ze względu na zdrowotne właściwości czosnku.

Zastosowań jest wiele- możesz użyć jej do posmarowania kanapki, zabielić nią sos lub zupę, albo dodać czosnkowego smaku zapiekankom.

Składniki:

  • 250g czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 30ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Co będzie potrzebne?
  • niewielki słoiczek (300ml)
  • blender (ręczny lub najlepiej kielichowy)

Przygotowanie:

Najpierw przygotowujemy słoik – gotujemy go w gorącej wodzie w celu sterylizacji i wycieramy do sucha lub czekamy aż wyschnie. Podaną ilość czosnku obieramy i rozdrabniamy w blenderze.

Kopiuj
error: Content is protected !!