Mistrzowski przepis. Nie kupuj więcej wędlin z marketu – To mięso pieczone w folii jest przepyszne.

Dziś przedstawiam przepis, który odmieni Twoje spojrzenie na wędliny z supermarketu.

Tak przygotowane mięso można jeść i na ciepło i na zimno – wedle gustu, jeśli podbije Twoje kubki smakowe to idealnie nada się jako wędlina na smaczne kanapki.

SKŁADNIKI:

  • 1 kilogram mięsa wieprzowego
  • 1 łyżka papryki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka chmielu Suneli (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju roślinnego

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Na początku zacznij od marynaty – czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do niego sól, cukier, chmiel suneli, kurkumę, czarny pieprz, paprykę i olej roślinny. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Mięso umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Potem zamarynuj mięso – natrzyj je dokładnie przygotowaną marynatą, włóż do rękawa do pieczenia i szczelnie zamknij, odstaw do lodówki na około 2 godziny.

Po 2 godzinach umieść mięso w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Mięso piecz przez 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij mięso z folii i umieść z powrotem w piekarniku, aby piekło się przez około 15 minut.

Mięso jest już gotowe do zjedzenia. Możesz podawać je z ulubionymi dodatkami jako danie, bądź na zimno jako wędlinę na przykład na kanapki. SMACZNEGO 🙂

Kopiuj
error: Content is protected !!