Przyszykuj sobie foremkę na sernik o wymiarach 20×20 i rozłóż na nią folię spożywczą. W międzyczasie przygotuj ulubione galaretki w 0,5 litra gorącej wody bardzo dokładnie mieszając i odłóż do wystygnięcia. Na patelnie daj masło, wiórki kokosowe i cukier .Smaż na małym ogniu ciągle mieszając aż osiągniesz „królewski” kolor.
Schłodzoną śmietanę (36% lub 30%+ śmietan fix) ubijamy na najwyższych obrotach aż będzie sztywna i nie będzie się rozpływała. Zmniejsz obroty i połącz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i porcjując łyżką dodawać twaróg ciągle miksując na wolnych obrotach.
Jeżeli masa jest już jednolita to połącz ją z przygotowaną wcześniej galaretką delikatnie mieszając. Przygotuj herbatniki i ułóż je na wierzchu gdy masa trochę stężeje.
Na końcu dodać „królewskie” wiórki kokosowe. SMACZNEGO 😉