Odkryj sekret udanych obiadów – Szybkie przepisy na zrobienie prawdziwego arcydzieła z kurczaka.

Pierś z kurczaka, często ląduje na naszych stołach. Nie dzieje się tak oczywiście bez przyczyny.

Łatwość w przygotowaniu, mnogość przepisów z nią związanych powoduje, że nie raz zaskoczy nas swoim smakiem.  Dzisiaj zaproponuje Wam 5 świetnych sposobów przygotowania tego mięsa.

Top 5 przepisów na dania z piersi kurczaka

Pierwszym ze sposobów upieczenie kurczaka, tak aby był soczysty i chrupiący, to zapanierowanie go w mące, jajku i bułce tartej. Ciekawym dodatkiem do panierki, jeśli lubisz ser, będzie parmezan. Podkreśli jej smak i doda pikanterii.

Kurczak jako jedno z chudszych rodzajów mięsa, bardzo chętnie wykorzystywany jest do produkcji sałatek. Ilość wariacji na temat przepisów w tej kategorii wręcz powala. Dzięki temu każdy może znaleźć coś dla siebie. Jednak klasykiem będzie połączenie kurczaka z ananasem. Warto dodać, że ten rodzaj mięsa świetnie komponuje się z owocami.

Wystarczy dodać no nich kukurydzę, pieczarki, ser, cebulę, czosnek i majonez. A stworzymy pyszną kompozycje smaków, która świetnie nada się na przyjęcie czy po prostu jako lunch do pracy lub szkoły.

Filet z kurczaka z ziarnami gorczycy, to musi być pyszne!

Aby wykonać to danie potrzebne będą Ci mleko, masło, suszony czosnek i inne przyprawy. Wszystko to aby stworzyć delikatny kremowy sos, w którym później upieczemy danie.

Mam również pomysł dla miłośników warzyw. Klasyczne szaszłyki, być może.

Tu jednak poleciłabym wykorzystanie do nich bakłażana. To niedocenione, moim zdaniem warzywo, świetnie skomponuje się z kawałkami kurczaka i innymi warzywami np. pomidorami. Po nadzianiu składników na patyczki do szaszłyków, należy zapiec je w folii do miękkości.

Dobrym sposobem na podkreślenie smaku kurczaka, jest dodanie do marynaty sody a następnie skrobi. Tak przygotowane kawałki wystarczy tylko usmażyć.

Smacznego!

Kopiuj
error: Content is protected !!