Odkryj sekret udanych obiadów – Szybkie przepisy na zrobienie prawdziwego arcydzieła z kurczaka.
Kopiuj
Łatwość w przygotowaniu, mnogość przepisów z nią związanych powoduje, że nie raz zaskoczy nas swoim smakiem. Dzisiaj zaproponuje Wam 5 świetnych sposobów przygotowania tego mięsa.
Pierwszym ze sposobów upieczenie kurczaka, tak aby był soczysty i chrupiący, to zapanierowanie go w mące, jajku i bułce tartej. Ciekawym dodatkiem do panierki, jeśli lubisz ser, będzie parmezan. Podkreśli jej smak i doda pikanterii.
Kurczak jako jedno z chudszych rodzajów mięsa, bardzo chętnie wykorzystywany jest do produkcji sałatek. Ilość wariacji na temat przepisów w tej kategorii wręcz powala. Dzięki temu każdy może znaleźć coś dla siebie. Jednak klasykiem będzie połączenie kurczaka z ananasem. Warto dodać, że ten rodzaj mięsa świetnie komponuje się z owocami.
Wystarczy dodać no nich kukurydzę, pieczarki, ser, cebulę, czosnek i majonez. A stworzymy pyszną kompozycje smaków, która świetnie nada się na przyjęcie czy po prostu jako lunch do pracy lub szkoły.
Aby wykonać to danie potrzebne będą Ci mleko, masło, suszony czosnek i inne przyprawy. Wszystko to aby stworzyć delikatny kremowy sos, w którym później upieczemy danie.
Tu jednak poleciłabym wykorzystanie do nich bakłażana. To niedocenione, moim zdaniem warzywo, świetnie skomponuje się z kawałkami kurczaka i innymi warzywami np. pomidorami. Po nadzianiu składników na patyczki do szaszłyków, należy zapiec je w folii do miękkości.
Dobrym sposobem na podkreślenie smaku kurczaka, jest dodanie do marynaty sody a następnie skrobi. Tak przygotowane kawałki wystarczy tylko usmażyć.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.