Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/zdrowienapoziomie.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/michal/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/michal/domains/gotujzpasja.pl/public_html/wp-config.php on line 114 Ta mikstura mi pomaga. Szybki sprawdzony przepis na nalewkę z imbiru na ból głowy oraz bóle stawów. – Strona 2 – Gotujzpasja.pl – Przepisy kulinarne
Ta mikstura mi pomaga. Szybki sprawdzony przepis na nalewkę z imbiru na ból głowy oraz bóle stawów.
766
Składniki:
300 g imbiru
600 ml brandy
2 łyżki miodu
sok z cytryny
Przygotowanie:
Obierz imbir i pokrój go na plasterki. Następnie włóż go do słoika i zalej go brandy. Przechowuj słoik przez około 14 dni w ciemnym pomieszczeniu i raz na jakiś czas, mieszaj nim. Po tym czasie zawartość słoika przecedź i dodaj miód oraz sok z cytryny. W ten prosty sposób nalewka jest już gotowa.
Przechowuj ją w lodówce i pij najlepiej 3 razy w ciągu doby, jedną łyżeczkę przed posiłkiem. Jeśli boli Cię głowa, to na nalewka może posłużyć jako lekarstwo. Pomoże także w bólach stawów. Nie należy leczyć się nią dłużej niż tydzień. Jeśli po tygodniu objawy dalej są, należy udać się do lekarza.
Dodatkowo z imbiru wspaniała jest także rozgrzewająca herbata. Jest nie tylko zdrowa ale i bardzo smaczna.
Jest rewelacyjna podczas nawet zwykłego przeziębienia czy nawet podczas zaparć. Nikt nie lubi chorować i warto znać sposoby na szybsze wyleczenie.
Składniki:
2 szklanki wody
około 5 cm imbiru
dodatkowo miód oraz cytryna
Przygotowanie:
Obierz imbir i pokrój go na plasterki. Pokrojony wrzuć do gotującej się wody. Pozostaw wszystko na ogniu przez około 30 minut. Po upływie tego czasu, napar jest gotowy do spożycia. Dla ulepszenia jego smaku i wzmocnienia właściwości zdrowotnych, możesz dodać jeszcze do niego łyżkę miodu oraz sok z cytryny. Te dodatki trzeba dodać do chłodnego naparu.