Oczyść swoje płuca dzięki cebuli z miodem, imbirowi i kurkumie. Polecam szczególnie wieloletnim palaczom, oczyści płuca w kilka dni
Jeśli męczy Cię uporczywy kaszel, jesteś wieloletnim palaczem lub zwyczajnie łapie Cię jakieś przeziębienie – ten artykuł jest właśnie dla Ciebie.
Genialny syrop, przygotowany z naturalnych produktów jest nie tylko bardzo zdrowy, ale i niezwykle skuteczny.
W przypadku zwykłego choć ostrego kaszlu, znaczną ulgę poczujesz już po 1 dniu stosowania.
Jeśli jesteś wieloletnim palaczem i męczy Cię tzw. kaszel palacza, syrop przyniesie ulgę po 7 dniach stosowania. Po takim wysiłku, płuca potrzebują na oczyszczenie nieco więcej czasu.
Każdy z zastosowanych składników, posiada niezwykłe i wartościowe właściwości lecznicze, jednak razem – to prawdziwa bomba witaminowa. Możesz już zapomnieć o lekach bez recepty „na wszystko”. Dowiedz się jak przygotować domowy syrop na oczyszczenie płuc i kiedy go stosować.
W jakich przypadkach stosować syrop z cebuli, miodu, imbiru i kurkumy?
-
Szybko przynosi ulgę w przeziębieniowym kaszlu
-
Skutecznie oczyszcza płuca i oskrzela
-
Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo
-
Wzmacnia ogólną odporność organizmu i obronę przed chorobami
-
Przynosi ulgę przy kaszlu palacza
Jakie właściwości mają zastosowane produkty?
Kurkuma – Bogata w minerały, witaminy i kwasy tłuszczowe omega-3. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe oraz silne działanie przeciwnowotworowe.
Cebula – Każdy z nas pamięta z dzieciństwa babciny syrop z cebuli, który podawała Ci mama gdy kaszlałaś. Skutecznie pomaga usunąć z płuc zanieczyszczenia.
Miód – Prawdziwe cudo natury, zawiera cenne mikroelementy, tj: potas, chlor, fosfor, magnez, wapń, żelazo, molibden, mangan i kobalt oraz witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, kwas foliowy, pantotenowy i biotynę. Ma również działanie bakteriobójcze.
Imbir – Aromatyczna przyprawa, która wspomaga regenerację uszkodzonych komórek w płucach i łagodzi stany zapalne.
Jak przygotować genialny syrop z cebuli, miodu, imbiru i kurkumy?
SKŁADNIKI:
-
0,5 litra wody
-
200 g cebuli
-
200 g miodu
-
2 do 3 cm korzenia imbiru
-
1 łyżka kurkumy
PRZYGOTOWANIE:
1. W garnku, zagotuj wodę i dodaj obraną i pokrojoną w plasterki cebulę, starty na tarce o drobnych oczkach imbir i kurkumę. Gotuj przez 10-15 minut, na małym ogniu.
2. Po tym czasie, zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia. Potem przecedź syrop przed drobne sitko i do jeszcze lekko ciepłego dodaj miód. Dokładnie wymieszaj i przelej do buteleczki. Gotowy syrop, koniecznie przechowuj w lodówce.