Domowe ciastka w 15 minut: Nie kupuj ciastek w sklepie – te są o wiele pyszniejsze
Kopiuj
Składniki:
Jaja utrzeć z cukrem i wanilią. Dodać rozpuszczone masło. Połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Jabłka obrać i pokroić w małą kostkę. Dodać do ciasta. Blachę wyłożyć pergaminem.
Nakładać uformowane łyżką ciasteczka. Piec w piekarniku w 200’C przez 10-15 minut. Ciastka powinny mieć złocistobrązowy kolor.
Składniki:
Masło ubić z cukrem. Dodać jajko, mleko, proszek do pieczenia i wymieszać. Połączyć z mąką i zagnieść ciasto. Rozwałkować na warstwę o grubości 7-10 mm. Wycinać z ciasta dowolne kształty za pomocą foremek. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku w 180’C przez ok. 15 minut.
Składniki:
Rozgnieść banany widelcem i wymieszać z płatkami owsianymi. Dodać posiekane orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie połączyć.
Ciasto rozwałkować na warstwę grubości ok. 1 cm. Pociąć na małe kwadraty. Układać na blasze. Piec w 180’C przez ok. 15 minut.
Składniki:
Masło rozpuścić, dodać jaja i cukier. Wymieszać w mikserze. Dodać mąkę, sok z cytryny i dokładnie połączyć wszystkie składniki.
Ciasto umieścić w foremkach „Madeleine”. Piec w 190’C przez ok. 15 minut.
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.