Delikatna roladka – Pełna aromatu i smaku, Twoi bliscy zakochają się w niej od pierwszego kęsa
70
Lekka, aromatyczna i wyjątkowo smaczna przystawka, która pozwoli nieco odetchnąć od sycących i ciężkich Wigilijnych potraw.
Prosta i szybka w przygotowaniu roladka z szynką i aromatycznymi dodatkami, zachwyci Twoich bliskich od pierwszego kęsa i długo nie pozwoli o sobie zapomnieć. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
200 g szynki
100 g marynowanych pieczarek
3 ząbki czosnku
200 g serka kanapkowego (twarogowego)
10 g pietruszki
1 słodka czerwona papryka
15 g żelatyny
100 g majonezu
5 g soli
3 g czarnego pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
1. Na blacie roboczym, rozłóż folię aluminiową.
2. Teraz, poukładaj na niej plasterki szynki (tak jak na zdjęciu).
3. W misce, wymieszaj majonez z serkiem kanapkowym.
4. Następnie, dodaj pokrojone w kosteczkę marynowane pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i posiekane zioła. Dokładnie wymieszaj.
5. Żelatynę rozpuść w wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, potem ją wystudź i wymieszaj z przygotowanym nadzieniem.
6. Na plastrach szynki, rozsmaruj nadzienie i zawiń ciasno w rulon, zabezpieczając folią aluminiową.
7. Wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Gotowe!
Przed podaniem, pokrój roladę na grube plastry i ozdób półmisek według uznania. Wesołych Świąt!