Naleśniki ziemniaczane z nadzieniem – Nie przegap przepisu, w sklepie czegoś tak dobrego nie kupisz
1 633
Dziś przygotujemy niesamowicie pyszne danie ziemniaczane 😋. Jestem pewna, że pokochacie ten przepis!
Składniki:
3 ziemniaki
Woda
1 cebula
Olej słonecznikowy
1 papryka
100 gramów sera (3,5 uncji)
Wiosenne cebule
Sól
Czarny pieprz
2 jajka
1/2 łyżki cukru
500 ml mleka / 2 filiżanki (17 uncji)
200 gramów mąki / 11 łyżek (7 uncji)
Bułka tarta
Masło
Przygotowanie:
Obierz i ugotuj ziemniaki w wodzie, aż będą miękkie. Następnie zetrzyj je na tarce. Obierz i posiekaj cebulę. Smaż ją na oleju słonecznikowym, aż stanie się przezroczysta. Posiekaj paprykę na drobne kawałki. Zetrzyj ser na tarce. Posiekaj wiosenne cebule.
W dużej misce połącz starte ziemniaki, smażoną cebulę, paprykę, ser i wiosenne cebule. Dopraw solą i czarnym pieprzem do smaku. W osobnej misce ubij jajka z solą i cukrem. Dodaj mleko i mąkę, dokładnie wymieszaj. Na rozgrzanej patelni z olejem słonecznikowym smaż cienkie naleśniki, używając 2 łyżek ciasta na każdy naleśnik.
Na każdy naleśnik nałóż trochę przygotowanej mieszanki ziemniaczanej, zroluj i obtocz w bułce tartej. Smaż naleśniki na maśle z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące. Smacznego 😋!