Sałatki dietetyczne, które z powodzeniem zastąpią nawet późny, wieczorny posiłek.
Kopiuj
A więc zrelaksuj się podczas jedzenia, czerp maksymalną przyjemność ze smaku.
2 ogórki i 4 średnie pomidory, pokrój w kostkę, a następnie dodaj 200 g białej fasoli z puszki i 150 g tuńczyka we własnym sosie) oraz pokrojone liście sałaty. Dopraw szczyptą soli i czarnego pieprzu, 2 łyżkami oliwy z oliwek, 1 łyżką soku z cytryny. Delikatnie przemieszaj i gotowe!
1 ogórka, 1 pomidora i 1 paprykę pokrój w paski i dodaj 300 g gotowanego fileta z kurczaka, pokrojonego w wąskie paski. Posyp 2-3 łyżkami kukurydzy.
Następnie, polej 2 łyżkami jogurtu naturalnego, wymieszanego 1 łyżeczką ziół prowansalskich oraz szczyptą soli i pieprzu do smaku. Smacznego!
1 kwaśne i 1 słodkie jabłko, pokrój w cienkie plastry lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. 200 g młodej kapusty drobno pokrój i dodaj 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej. Przełóż wszystko do miski, skrop olejem słonecznikowym i octem jabłkowym, dopraw solą i delikatnie wymieszaj. Gotowe!
200 g ogórków, pokrój w cienkie plasterki, a 500 g obranej i umytej marchewki, zetrzyj na tarce w słupki (jak marchewkę po koreańsku). Mały kawałek świeżego imbiru, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj go z 2 łyżkami oleju sezamowego i 50 ml sosu sojowego.
Polej sałatkę mieszanką, wymieszaj całość, a na koniec posyp całość nasionami sezamu. Smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.