Warning: ini_set(): open_basedir restriction in effect. File(/home/jops/domains/zdrowienapoziomie.net/php-errors.log) is not within the allowed path(s): (/home/michal/:/tmp:/var/tmp:/opt/alt/php83/usr/share/pear/:/dev/urandom:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php83/lib/php/) in /home/michal/domains/gotujzpasja.pl/public_html/wp-config.php on line 114 Wystarczy jeść czosnek zanurzony w miodzie codziennie przez 7 dni. Organizm Ci za to podziękuje. – Gotujzpasja.pl – Przepisy kulinarne
Wystarczy jeść czosnek zanurzony w miodzie codziennie przez 7 dni. Organizm Ci za to podziękuje.
949
Czosnek bez wątpienia może zostać nazwany jedną z najwspanialszych roślin na świecie. Jego cudowne właściwości znane są już od dziesięcioleci. Jest nie tylko świetnym dodatkiem do dań, ale i lekiem na wiele dolegliwości. Szczególnie ten z domowego ogródka.
Starożytne cywilizacje w różnych rejonach świata, które nawet nie miały jak kontaktować się ze sobą, doskonale o tym wiedziały i korzystały z tego dobrodziejstwa.
Czosnek wykorzystywano m.in., aby zwiększyć siłę, usprawnić działanie układu krążenia, poprawić pracę jelit, pozbyć się pasożytów czy złagodzić ból stawów, ale i wielu wielu innych. I wiecie co?
Mieli oni rację! Ich obserwacje oraz rozwiązania były jak najbardziej słuszne. Ta wspaniała roślina…
Zapobiega:
Miażdżycy,
Zawałom serca,
Chorobom niedokrwiennym.
Pomaga:
Obniżyć poziom cholesterolu,
Leczyć infekcje grzybicze,
Stabilizować ciśnienie krwi,
Łagodzić ugryzienia owadów,
Leczyć przeziębienia,
Eliminować toksyny,
Wzmacniać odporność.
Czosnek i miód działają cuda!
To połączenie potrafi bardzo wzmocnić naszą odporność. W dodatku jest dość smaczne, choć może wydawać się inaczej.
Wszystko, czego potrzebujecie to:
2 – 3 surowe, drobno posiekane ząbki czosnku,
1 stołowa łyżka miodu.
Jednak jeśli jest już za późno i zdążyliście się rozchorować i na to jest sposób!
Nie martwicie się, tylko sięgnijcie po:
5 surowych, drobno posiekanych ząbków czosnku,
1 łyżeczkę imbiru,
Niefiltrowany ocet jabłkowy,
Sok z 1 cytryny,
2 posiekane czerwone papryczki chili,
Wykonanie:
Poukładaj składniki warstwowo w słoiku (350 – 500 ml.). Na początek czosnek, później kolejno: papryczki, imbir, na koniec polej sokiem z cytryny i octem jabłkowym. Zamknij szczelnie słoik i upewnij się, że między składnikami, a jego wieczkiem jest przynajmniej 1 centymetr odległości.
Tak przygotowany syrop spożywaj od 2 do 3 razy dziennie.