Ciasto cappuccino – Pyszne ciasto bez pieczenia w zaledwie 20 minut. Idealne na każdą okazję, a łasuchy Ci za nie podziękują

Genialne ciasto cappuccino, to propozycja pysznego deseru na każdą okazję i dla każdego. Przygotujesz je szybko i z łatwo dostępnych składników co sprawia, że przygotowanie go dla bliskich jest prawdziwą przyjemnością. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 200 g masła
  • 125 ml gorącej wody
  • 1,5 szklanki mleka w proszku
  • 1 szklanka mocnego naparu z kawy
  • 1 szklanka cukru
  • 2 opakowania okrągłych biszkoptów
  • 2 serki homogenizowane
  • 2 łyżki żelatyny
  • 1 jajko
  • 4 żółtka

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Biszkopty, namocz w wystudzonej kawie i połowę z nich, ułóż na dnie formy.

2. Żółtka utrzyj z cukrem i jajkami w kąpieli wodnej, a następnie wymieszaj z ubitym wcześniej, miękkim masłem.

 

3. Do przygotowanej masy, dodawaj małymi porcjami mleko w proszku i serki homogenizowane. Na koniec, dodaj rozpuszczoną wcześniej i przestudzoną żelatynę i dobrze wymieszaj. Gotowy krem, wyłóż na biszkoptach.

4. Następnie, poukładaj kolejną warstwę namoczonych w kawie biszkoptów.

 

5. Wstaw całość do lodówki na kilka godzin do stężenia.

6. Po tym czasie, polej ciasto na całej powierzchni polewą czekoladową, a kiedy zastygnie – ciasto jest gotowe!

 

Ciasto cappuccino według tego przepisu, pięknie wygląda i smakuje wyśmienicie. Idealnie prezentuje się na każdym świątecznym i uroczystym stole. Smacznego!

Kopiuj
error: Content is protected !!