Dowiedz się, jakie właściwości zdrowotne ma woda z kiszonych ogórków. Po 7 dniach, będziesz mile zaskoczona efektami
Niemal każdy z nas, zaraz po zjedzeniu kiszonych ogórków lub kapusty, wylewał bez żadnych skrupułów wodę po nich do zlewu.
Jednak mało kto wie, jak cenna jest woda po kiszonkach i jakie zdrowotne właściwości posiada. Korzyści płynące z wody po kiszonych ogórkach, mają niezwykłe i bardzo korzystne dla naszego zdrowia właściwości.
Woda po ogórkach kiszonych, jest niskokaloryczna i nie zawiera ani cukru ani tłuszczu. Zawiera jednak w swoim składzie cenne witaminy i minerały, zatem z prawdziwą przyjemnością sięgają po nią osoby odchudzające się i sportowcy.
Czy wiedziałeś, że regularne spożywanie wody po ogórkach kiszonych, niweluje bolesne skurcze mięśni po intensywnym treningu oraz skutecznie wspomaga proces redukcji ciała?
Jakie jeszcze ma korzyści woda po ogórkach kiszonych?
-
podnosi odporność organizmu,
-
zwalcza drobnoustroje chorobotwórcze,
-
jest bogata w witaminy A, C i E oraz utleniacze, które opóźniają proces starzenia się,
-
zawiera wysoką zawartość jonów sodu i mikroelementów, które doskonale nawadniają organizm i korzystnie wpływają po wysiłku fizycznym,
-
dzięki fermentacji, dostarcza do organizmu dobroczynne kultury bakterii,
-
korzystnie wpływa na pracę przewodu pokarmowego,
-
ma wpływ na stan fizjologiczny mikroflory bakteryjnej jelit,
-
reguluje poziom glukozy we krwi,
-
dzięki zawartości naturalnego kwasu mlekowego, niweluje nieświeży oddech.
Regularne spożywanie wody po ogórkach – Dlaczego warto spróbować?
Nasza świadomość, że woda po ogórkach powstała w wyniku fermentacji, często zraża do jej regularnego spożywania – tak jak chętnie sięgamy po kiszone ogórki lub kapustę kiszoną. Są przecież doskonałym dodatkiem do wielu dań mięsnych.
Z całą pewnością jednak, warto dla lepszego samopoczucia, lepszego zdrowia i w celu uzupełnienia korzystnych dobrodziejstw tego specyficznego napoju przełamać wszystkie obawy i niechęć. Wystarczy pić codziennie 1 kieliszek przez 7 dni.