12 najczęstszych błędów kulinarnych, które mogą totalnie zrujnować nawet najlepszy przepis
1 487
#10 Jedzenie mięsa zaraz po przygotowaniu
Naprawdę warto poczekać kilka minut i zjeść mięso później. Dzięki temu będziesz mogła liczyć na prawdziwą ucztę w 100%
#11 Brak zapoznania się z przepisem przed gotowaniem
Często spotkałam się z tym, że osoby przygotowujące jakieś danie po raz pierwszy, nie zapoznały się z całym przepisem zanim przystąpiły do działania. Tym samym bardzo łatwo o wpadkę, a to jest jednoznaczne z nieudanym przepisem!
#12 Nie próbujemy dań podczas gotowania
To bardzo ważne, aby w trakcie gotowania próbować posiłków, nad którymi pracujemy. W przeciwnym wypadku danie może nie spełniać naszych oczekiwań w 100%. Łatwo też przesadzić, przez co nie będzie ono w ogóle nadawało się do spożycia.
Jeśli chciałabyś coś jeszcze dorzucić do mojej listy, daj znać ?