12 najczęstszych błędów kulinarnych, które mogą totalnie zrujnować nawet najlepszy przepis

#6 Wrzucanie na patelnie zamrożonego mięsa

 

 

Postępując w ten sposób nie powinnaś dziwić się, że po skończonym procesie, pomimo, że mięso z zewnątrz będzie wyglądało na gotowe, w środku nadal będzie surowe.

Mięso najlepiej wyjąć z zamrażarki na kilka godzin wcześniej przed smażeniem.

#7 Zły dobór patelni podczas gotowania

 

 

Kolejny błąd z którym należy w końcu skończysz w kuchni, to zły dobór patelni. I tak nieprzywierająca patelnia służy do przygotowania jajek i naleśników. Jeśli zaś masz zamiar smażyć mięso, użyj patelni grillowej lub żeliwnej.

#8 Gotowanie jajek w zły sposób

 

 

Jeśli chcesz, aby Twoje jajka na twardo miały idealny kolor i wygląd, tuż po zagotowaniu wody, zdejmij je z palnika i pozostaw w gorącej wodzie na 10 minut.

#9 Przechowywanie wszystkich warzyw i owoców w lodówce

 

 

Takie produkty jak: pomidory, cebula, czosnek, cukinia, bakłażany i owoce tropikalne nie powinny być przechowywane w lodówce. Dużo lepiej będą smakować w temperaturze pokojowej. Co więcej, trzymając je w zimniej lodówce skracasz ich okres przydatności.

Kopiuj
error: Content is protected !!