10 polskich dań, które dla obcokrajowców są ohydne. Nawet nie chcieliby ich jeść.

#3 Czernina

 

Inaczej nazywana „czarną polewką” jest jedną z najstarszych polskich zup. Wśród Polaków także budzi wiele kontrowersji, ponieważ jej głównym składnikiem jest krew kury, kaczki lub królika. Ta wyrazista w smaku potrawa jest nie do przełknięcia przez obcokrajowców, którzy gdy tylko słyszą o jej kluczowym składniku, mają ochotę zwrócić wszystkie posiłki, zjedzone przez ostatni tydzień. Mimo to czernina ma charakterystyczny, słodko-kwaśny smak i wiele Polaków ceni sobie jej aromat oraz trudność w przygotowaniu tego dania.

 

#2 Kaszanka

 

Pierwsze pytanie jakie pojawia się na ustach obcokrajowców to „ZNOWU KREW?!” Kiedy opowiesz o czarninie i zaczniesz mówić o kaszance, może być tylko gorzej. Nie dość, że kaszanka dla wielu wygląda nieapetycznie to jeszcze jej kluczowymi składnikami jest kasza, podroby i krew.

 

#1 Flaki

 

 

 

Nie powinno dziwić, że flaczki znalazły się na pierwszym miejscu najohydniejszych i najbardziej szokujących polskich dań. Obcokrajowcy przecierają oczy ze zdumienia, gdy słyszą, że jemy wnętrzności krowy, podawane w zupie i jeszcze zachwycamy się tym smakiem!
Czytaj dalej

Kopiuj
error: Content is protected !!